Organismes

Portals

Comunitat Valenciana regió d'adaptació

Comunitat Valenciana regió d'adaptació

En juny del 2022, la Comissió Europea va designar a la Comunitat Valenciana com una de les 118 regions europees que en el 2030 han d’estar adaptades als efectes del Canvi Climàtic. Aquest camí per a l’adaptació es una de les pedres angulars del PACTE VERD EUROPEU, i sobre ella pivotaran moltes de les noves polítiques que actualment s’estan dissenyant a Europa. Recórrer aquest camí és una de les principals MISSIONS de la Unió Europea, i aquesta la vol traslladar al conjunt de la ciutadania d’una manera clara, directa i efectiva. En aquest sentit, la Generalitat Valenciana ha fet seua la MISSIÓ D’ADAPTACIÓ i té el compromís d’impulsar les línies d’acció que han estat dissenyades des de la Comissió Europea per tal d’ajudar a la ciutadania a aconseguir l’objectiu d’adaptar-se o almenys començar el seu camí cap a una resiliència efectiva.

Amb la MISSIÓ D'ADAPTACIÓ…

  • Declarem la nostra voluntat de cooperar i alinear la nostra ambició climàtica en matèria d'adaptació, amb les intencions d'altres signataris, trobant punts de sinergies amb la planificació estratègica del desenvolupament del nostre territori.

  • Ens comprometem a incorporar noves eines i visions amb les quals millorar l'activació de noves accions d'adaptació, amb la innovació com a element clau.

  • Ens posicionem com a entitat que serveix d'inspiració a altres regions.

       

JORNADA TALLER MISSIÓ D'ADAPTACIÓ Al CANVI CLIMÀTIC (MARÇ 2023)

El passat 9 de març de 2023, la Conselleria d'Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica va organitzar un taller sobre la Missió d'Adaptació al Canvi Climàtic en la Comunitat Valenciana, dins de les accions previstes per la Unió Europea en relació amb el Pacte Verd. 
Aquesta jornada-taller es va celebrar en l'espai polivalent de las Naves a la Ciutat de València i impulsada per la Direcció General del Canvi Climàtic, i va permetre compartir informació de com ajudar a dirigir les polítiques i les accions de diverses entitats, per a poder adaptar-se i ser més resilients davant els efectes del canvi climàtic.

programa de la jornada

resum de la jornada

Tres punts claus del context de la jornada-taller:

  1. Alguns casos pràctics a la CV per entendre l’adaptació al canvi climàtic. Prem ací.
  2. Jornada MISSIÓ D’ADAPTACIÓ dirigida a municipis del 27 de setembre de 2022. Prem ací.
  3. Tota la informació sobre la MISSIÓ DADAPTACIÓ en la Comunitat Valenciana. Prem ací.