Novetats

« Ves enrere

Medi Ambient valora l'acolliment de la campanya 'Stop al Foc en ruta' als centres escolars de la Comunitat Valenciana

Medi Ambient valora l'acolliment de la campanya 'Stop al Foc en ruta' als centres escolars de la Comunitat Valenciana

 

Un total de 55 grups, uns 2.000 alumnes i alumnes de 3r a 6é de primària, ESO i Batxiller, pertanyents a 15 centres educatius de les tres províncies de la Comunitat Valenciana, ja han pogut gaudir i treballar l'exposició itinerant 'Stop al foc en ruta', que es va iniciar a l'abril en diferents centres escolars públics i concertats.

La previsió fins que finalitze el curs, el mes vinent de juny, és desenvolupar aquesta activitat en un total de 38 centres educatius, perquè més de 3.800 alumnes i alumnes de Primària i Secundària puguen participar d'aquesta iniciativa impulsada per la Direcció General de Prevenció d'Incendis Forestals de la Conselleria d'Agricultura, Medi Ambient, Canvi Climàtic i Desenvolupament Rural.

La mostra arriba als col·legis a través d'una col·laboració amb la Conselleria d'Educació, Investigació, Cultura i Esport i pretén sensibilitzar als participants sobre la importància dels valors del bosc mediterrani, la seua riquesa en biodiversitat i les seues funcions vitals per a sustentar la vida de l'ecosistema, perquè apreciar la seua importància ens fa estar més atents a les conductes de risc que poden provocar un incendi forestal.

La directora general de Prevenció d'Incendis Forestals, Delia Álvarez, ha explicat que l'activitat ha resultat altament positiva per a l'alumnat dels centres en els quals ja s'ha realitzat, "perquè els ha permés conéixer de primera mà les característiques dels ecosistemes i hàbitats de la Comunitat Valenciana, la seua importància ecològica, així com els riscos i la seua prevenció".

Per això, el muntatge compta amb un recorregut de més de 80 metres quadrats d'exposició conformats per 10 panells informatius, al costat d'altres elements com un 'photocall', un maletí d'investigació de causes que ajuden a entendre la fortalesa i fragilitat del bosc valencià i les causes dels incendis que el destrueixen.

Importància del bosc

En el conjunt dels panells es va desgranant la importància del bosc, els factors que el degraden i aquells que els enforteixen, tot el que guanyem o perdem si no el cuidem, per a acabar endinsant-nos en el coneixement de les causes dels incendis i la seua posterior investigació, entenent que la nostra actitud pot marcar la diferència en la conservació i protecció dels nostres valuosos ecosistemes.

A través d'uns simpàtics personatges, podem conéixer les pautes a seguir en el bosc per a acabar descobrint que tots podem ser els 'ulls de la muntanya' i col·laborar en la prevenció activa, a través de la nostra vigilància i la immediata telefonada al 112 per a aconseguir una ràpida intervenció i evitar mals majors.

Delia Álvarez ha recalcat que "la posada en marxa d'aquesta campanya escolar ens ajuda a reforçar la campanya genèrica de conscienciació i sensibilització ciutadana 'Stop al foc. La teua actitud pot marcar la diferència', desplegada al llarg d'aquesta legislatura, i que ha tingut un apreciable acolliment i acceptació, valorant-se molt positivament les recomanacions sobre com previndre el risc d'incendi forestal, la riquesa del bosc mediterrani, i el paper de cadascun dels usuaris de la muntanya".