Organismes

Portals

PNM Ermitorio de la Magdalena - Castellón de la Plana

Vegetació

Vegetació

 Detalle pino carrasco (foto: Gregorio Ros)

Pinya de pi blanc

 Palmito

 Exemplar de margalló

Bona part del paratge disposa d'una coberta arbòria formada per una pineda de pi blanc (Pinus halepensis), sota la qual apareix un sotabosc format per matoll mediterrani termòfil. Es tracta d'antics bancals de cultiu disposats concèntricament al voltant de l'ermita i el castell, que han sigut recolonitzats per la vegetació silvestre, de la qual cosa dóna testimoni el fet que encara hi romanen alguns exemplars d'oliveres i garroferes.

 

El vessant d'orientació solana està desproveït d'arbratge i amb escassa coberta vegetal a causa de l'abundància d'afloraments rocosos. 

 

A la resta abunden espècies termòfiles pròpies del matoll escleròfil sobre substrat calcari: coscoll (Quercus coccifera), margalló (Chamaerops humilis), llentiscle (Pistacea lentiscus), romer (Rosmarinus officinalis), etc.

 

La influència antròpica a la zona és molt marcada i es tradueix en la presència, com ja s'ha mencionat, d'espècies derivades de l'agricultura tradicional i d'espècies introduïdes pel seu caràcter ornamental o per haver tingut algun possible aprofitament, com la pitera (Agave americana) o la figuera de pala (Opuntia ficus-indica), ambdues d'origen exòtic.