Informe del día

informe del día

informe 30-09-2022

Nivells d'ozó molt moderats en tota la Comunitat en la fi del període intensiu de vigilància.

fuente: EUMETSAT.

Conclou el mes de setembre amb una jornada de transició, que mantindrà encara bones condicions de ventilació general i que assegura concentracions d'ozó molt moderats en tota la Comunitat.

Anàlisi

Va resultar també la passada una jornada favorable des del punt de vista de la contaminació per ozó, repetint-se condicions de bona ventilació atmosfèrica en general, amb entrada de flux del nord sobre el vessant cantàbric Peninsular acompanyat de forta inestabilitat, que va suposar un augment de nuvolositat i una baixada de temperatures en el litoral mediterrani, sota vents sostinguts de ponent durant tota la finestra de vigilància. Els nivells d'ozó registrats van reforçar els nivells moderats que van vindre mostrant en els últims dies.

Previsió

Es mantindrà encara durant l'última jornada del mes de setembre un escenari ventós a mesura que el tàlveg en nivells alts es desplaça cap a la conca mediterrània alhora que es reforcen les altes pressions atlàntiques, en previsió de condicions més estables amb l'inici del nou mes. Les concentracions d'ozó se situen entorn de valors molt moderats, alguna cosa per davall dels normals del mes en curs, que previsiblement ja no suposarà cap risc que es pogueren aconseguir qualsevol dels límits recollits en la legislació vigent en cap de les estacions de vigilància distribuïdes al llarg del territori de la Comunitat Valenciana.

Gràfiques


Valors promedi (blau) i màxim horari (roig) registrats durant la jornada de vigilància.

Diferóncia entre la concentració mínima i la concentració màxima horaries durant el perínode de vigilància.

Valoració de les concentracioes promedi (verd) i màxima horària (marró) en relació a les normals per al mes en curs. Els valors positius reflexen un estat per damunt dels nivells habituals.

Evolució respecte a la jornada anterior de la concentració mitjana (taronja) i màxima horària (verd)

Recomanacions

No es considera necessària l'adopció de mesures preventives de caràcter especial davant l'evolució esperable de les concentracions d'ozó. Per a una informació més detallada per municipi consultar la web www.agroambient.gva.es/es/web/calidad-ambiental/datos-on-line, on es mostren els registres per estacions, l'índex de qualitat de l'aire i recomanacions més concretes per a la salut.

Mapa meteorològic d'isobares vàlid per a les 12:00

Arxiu de dades