Notícies

« Ves enrere

Els arbres del Catàleg d'Arbres Monumentals i Singulars, a un sol clic

Els arbres del Catàleg d'Arbres Monumentals i Singulars, a un sol clic

Tots els arbres que formen part del Catàleg d'Arbres Monumentals i Singulars de la Comunitat Valenciana es troben a un sol clic, a través del visor de cartografia de la Generalitat Valenciana. L'Institut Cartogràfic Valencià ha actualitzat la capa amb la darrera versió del Catàleg, que correspon al 15 de gener de 2020.

Una vegada obert el visor, amb la capa d'arbres monumentals seleccionada, els usuaris poden, amb l'eina del zoom, apropar-se i clicar sobre cada arbre. Això obrirà una pestanya amb la informació corresponent a cada exemplar, com ara les coordenades de localització, l'espècie, nom popular, titularitat, i les mesures de perímetre del tronc, altura i diàmetre major de la capçada.

El Catàleg és un instrument dinàmic, la informació del qual es revisa i amplia periòdicament. El Catàleg creix a partir del descobriment de nous exemplars amb dimensions que igualen o superen les requerides per la Llei 4/2006 per a la seua protecció genèrica, o a partir de la declaració com a Arbres Monumentals d'Interès Local per part dels ajuntaments. La Llei declara la protecció genèrica pels exemplars arboris, tret de diferents espècies de la família Palmae, que igualen o superen alguns dels següents paràmetres: 350 anys d'edat, 30m d'altrua, 6m de perímetre de tronc o 25m de diàmetre major de la capçada.

Seguir a @GVAcief