Notícies

« Ves enrere

Les fitxes de la flora valenciana amenaçada, en la web del CIEF

Les fitxes de la flora valenciana amenaçada, en la web del CIEF

L'equip de flora amenaçada del CIEF acaba d'encetar la publicació de les fitxes de germinació i cultiu de plantes valencianes amenaçades, tant en perill d'extinció com vulnerables. Les fitxes estan estretes del llibre Manual para la conservación de germoplasma y el cultivo de la flora valenciana amenazada, publicat per la Generalitat Valenciana l'any 2012.

Ara per ara s'han publicat les primeres vint fitxes, la resta s'aniran incorporant progressivament. En cada fitxa es pot consultar la categoria de protecció de cada espècie, descripció de la planta amb imatges i localització del seu hàbitat, època de floració i fructificació, descripció de la unitat de conservació, dades de germinació, indicacions sobre la recol·lecció i el cultiu i observacions de caire general.

Les categories de protecció de les espècies corresponen a l'any 2012, recollides en el Decret 70/2009, de 22 de maig, del Consell, pel qual es crea i regula el Catàleg Valencià d'Espècies de Flora Amenaçades i es regulen mesures addicionals de conservació. L'any 2013 es van modificar mitjançant l'Orde 6/2013, i de fet es tornaran a modificar en breu.

Seguir a @GVAcief