Notícies

« Ves enrere

L'equip de flora amenaçada produirà més de 17.000 plantes de 41 espècies entre 2021 i 2023, en el marc del programa europeu FEADER

L'equip de flora amenaçada produirà més de 17.000 plantes de 41 espècies entre 2021 i 2023, en el marc del programa europeu FEADER

L'equip de flora amenaçada del CIEF produirà més de 17.000 plantes de 41 espècies de flora terrestre protegides, en el marc del programa del Fons Europeu Agrícola de Desenvolupament Rural (FEADER), recentment aprovat per al període 2021-2023.

Les plantes produïdes en el marc del FEADER s'utilitzaran en projectes que incrementen el valor mediambiental dels ecosistemes forestals, en espais inclosos en la xarxa Natura 2000, així com en àrees de connectivitat entre aquests espais i zones perifèriques de protecció.

El volum de producció obligarà els operatius de l'equip de flora amenaçada a treballar al màxim, durant els propers 24 mesos. D'aquesta manera es multiplicaran les tasques de recol·lecció de llavors, de sembres i de plantacions, bo i aprofitant les existències actuals del Banc de Germoplasma de Flora Rara, Endèmica i Amenaçada.

Les 41 espècies que es produiran dins el programa FEADER s'inclouen en l'Ordre 6/2013, per la qual es modifiquen les llistes valencianes d'espècies protegides de flora i fauna, entre les quals les tres úniques que comptem amb pla de recuperació propi: Cistus heterophyllus subsp. carthaginensis, Limonium perplexum i Silene hifacensis.

Les accions del Servei de Vida Silvestre de la Conselleria d'Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica en el marc del programa FEADER 2021-2023 també inclouen la producció de plantes de 34 espècies de flora aquàtica, així com la producció i recuperació d'espècies de fauna silvestre.

Seguir a @GVAcief