Notícies

Ves enrere L'equip de flora amenaçada participa al primer Congrés Espanyol de Botànica

L'equip de flora amenaçada participa al primer Congrés Espanyol de Botànica

L'equip de flora amenaçada terrestre ha participat amb tres comunicacions, dues en format pòster i una oral, al primer Congrés Espanyol de Botànica. El Congrés té lloc aquests dies a Toledo, organitzat per la Societat Botànica Espanyola, que coordina cinc societats científiques de l'àmbit de la botànica.

Els representants presents a Toledo hi presenta alguns dels treballs més destacats en l'àmbit de la protecció de la flora terrestre en territori valencià, en alguns casos amb resultats remarcables. Un dels pòsters presentats descriu els treballs de conservació de germoplasma i producció de planta per a recuperar mitjançant translocacions (plantacions en el medi natural) espècies amenaçades. Aquests treballs es duen a terme conjuntament amb els serveis territorials de la Conselleria, incloent-hi tècnics i brigades de la Xarxa Natura 2000, en coordinació amb el Servei de Gestió d'Espais Naturals Protegits, Agents Mediambientals i entitats externes. En conjunt, des de l'any 1992 fins a l'actualitat, mitjançant aquest programa s'han recol·lectat i conservat 1.001 lots de llavors de 60 espècies de flora terrestre, s'han produït més de 63.000 plantes i s'han generat 375 noves poblacions.

L'altra comunicació en aquest format es centra en la recuperació de Silene hifacensis (Silene d'Ifac), una de les tres espècies valencianes amenaçades que compta amb un pla específic de recuperació, de la qual s'han creat un conjunt de 54 poblacions des de l'any 2011. Amb els indicadors actuals es calcula que l'any 2022 podria modificar-se la seua categoria de protecció, per passar de "En perill d'extinció" a "Vulnerable".

Per últim, el títol de la comunicació oral ha estat "Estatus de conservació de Silene cambessedesii en la Comunitat Valenciana (2021): a la vora de l'extinció però amb esperances". La comunicació repassa els darrers indicadors pel que fa a la conservació del molinet, que conviden a un cert optimisme dins la gravetat.


Logo FEADERLa producció de llavors i plantes de Silene hifacensis i Silene cambessedesii ha comptat amb el suport financer del Fons Europeu de Desenvolupament Rural (FEADER).

 

Listado documentos

Twitter