Visualització de contingut web

EWWR 2020

 

 

Amb el lema "Residus invisibles", celebrem una nova edició de la Setmana Europea de la Prevenció de Residus, també coneguda per les seues sigles en anglés com EWWR- European Week for Waste Reduction.

Et convidem i animem a participar en aquesta nova edició que se celebrarà del 16 al 24 de novembre del 2019.

 

 

01 Com podem participar-hi:

Si et trobes dins de qualsevol de les categories següents, pots participar amb qualsevol tipus d'activitat que pretenga sensibilitzar en la prevenció i/o gestió sostenible dels residus (xarrades, campanyes informatives, tallers, jornades, etc.)

 

  • Administració / autoritat pública

  • Associació /ONG

  • Empresa / indústria

  • Centres educatius (escola, institut, universitat)

  • Ciutadans individuals

 

Enguany, han de donar-se d'alta tots els participants, fins i tot si han participat en edicions anteriors. Pots seguir les instruccions del Manual per a donar-se d'alta com a participant i per a registrar les accions.
 
 
Segueix en les xarxes socials la EWWR:
 
#EWWR 2020 #invisiblewaste #residuosinvisibles
 
 

 

02 Criteris d'elegibilitat per als premis EWWR:

Procés de selecció:

Els responsables d'accions interessats que la seua acció siga considerada en el procés de selecció per als premis EWWR han d'indicar-ho en el formulari de registre. Si no s'hi esmenta específicament, l'acció no es tindrà en compte per als premis.
Després de cada edició de l'EWWR, cada coordinador (en el nostre cas, la Conselleria d'Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica) preselecciona un màxim de 6 accions que hagen tingut lloc en la zona que coordina (una per categoria), basant-se en els criteris següents:

  • Aspectes de visibilitat i comunicació

  • Qualitat del contingut

  • Originalitat i exemplaritat

  • Impacte durador i l'avaluació d'aquest 

 

El jurat:

El jurat, designat per la secretaria de la campanya, està compost per personalitats del sector ambiental reconeguts en l'àmbit d'Europa, a més de professionals en el camp de la gestió de residus. S'encarreguen d'examinar les accions preseleccionades pels coordinadors EWWR, i designen un guanyador per a cada una de les 6 categories, segons els criteris esmentats.

 

 

03 Preguntes freqüents:

La Setmana Europea de la Prevenció de Residus és un projecte comú que es desenvolupa simultàniament en 34 regions europees i que compta amb el suport de la Comissió Europea.

Compartim l'enllaç a la pàgina de l'Agència Catalana de Residus (que ha participat com a soci en aquest projecte europeu des de la primera edició en 2009) en la qual podeu trobar respostes pràctiques a moltes de les qüestions que puguen sorgir-vos: preguntes freqüents.

 

04 Fotos de les accions dels participants

Associació Bioagradables
19/09/2020
Neteja de platja en Patacona, València
50 voluntari@s
151 kg de fem retirats
Fotògraf: Rafa Beladiez
 
    
 
 
l'IES Serra d'*Espadà 
Iniciativa RESIDUS ORGÀNIC INVISIBLES: FEM COMPOST
 
      
 
 
Iniciativa REDUEIX RESIDUS. REUTILITZA I RECICLA LES TEUES SAMARRETES
 
    
 
 
CEIP La Mediterrània d'Orpesa
Iniciativa "Zero Residus i Salut en l'hora de l'esmorzar"