detall nota de premsa

Quatre agents mediambientals del Grup d'Intervenció en Altura participen en unes jornades a Castella la Manxa

20/10/2021
Quatre agents mediambientals del Grup d"Intervenció en Altura participen en unes jornades a Castella la Manxa

- Col·laboren en la construcció de plataformes de nidificació de voltor negre i realitzen pràctiques d'autorescat
- Aquestes jornades permeten als participants compartir experiències i posar en comú problemàtiques i vies de solucióUn equip de quatre agents mediambientals de la Comunitat Valenciana, adscrit al Grup d'Intervenció en Altura (GIA) de la Conselleria d'Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica, ha participat en les VII Jornades Nacionals de Treballs en Altura per a la Conservació del Medi Natural.

Aquestes jornades, que han tingut lloc del 4 al 6 d'octubre a la localitat de Peralejos de las Truchas (Guadalajara), i a les quals han assistit mig centenar d'agents de 13 comunitats autònomes, han contribuït a millorar els mitjans d'actuació que permeten desenvolupar serveis de conservació del medi natural amb més eficàcia i seguretat, a més d'aprendre, compartir experiències i posar en comú problemàtiques i vies de solució.

L'equip d'agents mediambientals valencians ha participat en el projecte de reintroducció del voltor negre al Parc Natural de l'Alt Tajo, per mitjà de la construcció de 13 plataformes de nidificació en diversos punts de l'espai protegit.

El Grup d'Intervenció en Altura de la Comunitat Valenciana també ha participat en una demostració sobre la col·locació d'emissor de localització GPS, receptació i presa de mostres de voltor negre, dins del programa de reintroducció en el Parc Natural de l'Alt Tajo.

A més, l'equip ha intervingut en pràctiques d'autorescat mitjançant sistema de tirolines, que possibilita el desplaçament de persones o càrregues, tant de manera vertical com horitzontal.
Dos dels quatre agents mediambientals són de la província d'Alacant, un de Castelló i un de València.