detall nota de premsa

Transició Ecològica dona suport a les reivindicacions del sector fotovoltaic

26/07/2021
Transició Ecològica dona suport a les reivindicacions del sector fotovoltaic

- Paula Tuzón: "Fa falta un esforç més gran per a convéncer la societat de la necessitat de les renovables per a combatre el canvi climàtic"
- El sector promotor expressa la seua preocupació pels retards en la tramitació dels expedientsLa Conselleria d'Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica ha mostrat el seu suport a les reivindicacions del sector fotovoltaic, durant una reunió amb una quinzena de promotors ara que fa un any del decret llei de la Generalitat que agilitza la implantació.

La secretària autonòmica de Transició Ecològica, Paula Tuzón, i el director general, Pedro Fresco, han traslladat al conjunt del sector energètic renovable el compliment decidit de la Generalitat als objectius de descarbonització, que exigeix la implantació de 6.000 MW d'energia solar a la Comunitat Valenciana.

"Fa falta un esforç més gran per a convéncer la societat de la necessitat de les renovables per a combatre el canvi climàtic", ha assegurat Tuzón, que ha subratllat la tendència conservadora enfront dels "grans processos de transformació social, com el de la transició ecològica".

Pedro Fresco, així mateix, s'ha referit a l'oportunitat de l'energia renovable en matèria d'ocupació assentada en el territori ?estimada en 3.000 llocs de treball i una inversió de 5.000 milions d'euros?, el disseny integrat o l'aire net, a més de recordar que els objectius valencians d'implantació suposen només el 0,5 % de la superfície de la Comunitat Valenciana.

Per la seua banda, el sector ha coincidit en la seua preocupació pels retards en la tramitació dels expedients, que comprometen els objectius de descarbonització, i ha reclamat accelerar la informació pública dels projectes per a treballar conjuntament amb les administracions locals en un model adaptat de consens.

La secretària autonòmica "ha pres bona nota" de la inquietud del sector i ha indicat que traslladarà a la resta de departaments de la Generalitat implicats la necessitat de complir amb els objectius de descarbonització energètica.

Ha explicat, a més, el full de ruta de la Conselleria en la promoció d'una fórmula mixta que complete els projectes de menys de 50 MW amb altres de més grandària que conjuguen "l'impuls a l'energia distribuïda amb la regulació i l'ordenació de la resta d'iniciatives".

Amb tot el conjunt de representants del sector energètic, s'ha valorat la predisposició al diàleg de la Conselleria, la convocant de la reunió, amb el focus posat a "accelerar la tramitació i corregir els colls d'ampolla".

Fons de reconstrucció

La reunió també ha servit per a transmetre les tres línies d'ajudes que prepara el Govern en matèria d'implantació de renovables.
Pedro Fresco ha destacat els 67 milions d'euros per a l'autoconsum i l'emmagatzematge, una dotació pressupostària que articularà la Comunitat Valenciana, així com la que presentarà l'IDAE aquest mes de setembre, d'acord amb la informació que ha proporcionat el Ministeri.
Finalment, està previst un altre paquet d'ajudes a l'acompanyament, encara per definir, que també serà d'àmbit autonòmic. En aquest sentit, Tuzón ha insistit en l'Oficina de Transició Energètica i Acompanyament que posarà en marxa la Generalitat per a facilitar la participació de la societat en la transformació.