detall nota de premsa

La secretària autonòmica de Transició Ecològica, Paula Tuzón, valora l'estalvi d'emissions de CO2 i recursos que implica l'economia circular

22/07/2021
La secretària autonòmica de Transició Ecològica, Paula Tuzón, valora l"estalvi d"emissions de CO2 i recursos que implica l"economia circular

- La secretària autonòmica participa en la presentació del moviment Banderes Verdes en què participen 40 municipis de la Comunitat Valenciana i 4.000 establiments d’hostaleria.

- En 2020 la Comunitat Valenciana va reciclar 84.043 tones d’envasos de vidre, una xifra que suposa de mitjana 16,6 quilos per persona.

La secretària autonòmica d’Emergència Climàtica i Transició Ecològica de la Generalitat Valenciana, Paula Tuzón, ha valorat l’esforç de la recollida separada en origen que redueix la generació de residus, les emissions i l’extracció de recursos.

Tuzón ha quantificat aquest estalvi en 111.300 tones de matèries primeres i en emissions de CO2 equivalents a la circulació de més de 25.000 cotxes en un any.

La secretària autonòmica ha presentat hui la iniciativa Banderes Verdes, una campanya organitzada per Ecovidrio que premia l’esforç dedicat a la recuperació i el reciclatge de vidre als municipis costaners i als establiments d’hostaleria; un sector que genera el 52 % dels envasos d’un sol ús d’aquest material.

“Afavorir la recollida separada fomenta la relació sostenible amb el planeta i l’atenció a l’emergència climàtica”, ha afirmat Tuzón, a més de posar l’èmfasi en l’educació ambiental que incorpora el moviment Banderes Verdes, en la línia de l’estratègia del Pla integral de residus de la Comunitat Valenciana.

Un total de 40 municipis valencians i més de 4.000 establiments d’hostaleria participen en la campanya per a demostrar el seu compromís amb la sostenibilitat. A escala estatal, amb l’última campanya de Banderes Verdes es van recollir 48.226 tones d’envasos de vidre, la qual cosa suposa un 11,2 % més que en l’exercici anterior.

Tuzón ha reconegut i agraït el compromís amb l’economia circular, sobretot en un any dur marcat per la pandèmia. En 2020 la Comunitat Valenciana va reciclar 84.043 tones d’envasos de vidre, una xifra que suposa de mitjana 16,6 quilos per persona.

A l’acte, que ha tingut lloc al Grau de Castelló de la Plana, també ha assistit el vicealcalde de la ciutat, Ignasi García, i el gerent de zona d’Ecovidrio, Roberto Fuentes, que ha reconegut el paper clau de l’hostaleria en la “recuperació verda” i ha assegurat que des d’Ecovidrio donaran suport a aquest sector amb “formació i mitjans”.

Ignasi García ha destacat el caràcter 100 % reciclable del vidre, la qual cosa fa que esdevinga “economia circular nua i crua”, a més, ha fet referència a la importància que els grans consumidors de vidre s’hi sumen.

Finalment Paula Tuzón ha animat a participar en “aquesta sana competició en què, guanye qui guanye, guanya el medi ambient”.

Arxius relacionats