detall nota de premsa

El Consell i la Universitat de Xile col·laboren en el desenvolupament de varietats de pruna japonesa més competitives i adaptades al canvi climàtic

16/07/2021

- L'objectiu és obtindre varietats d'alta qualitat organolèptica i bona postcollita que permeten diversificar la producció de la fruita


El Ple del Consell ha aprovat la signatura d'un conveni de col·laboració entre l'Institut Valencià d'Investigacions Agràries (IVIA) i la Universitat de Xile (Facultat de Ciències Agronòmiques) per al desenvolupament d'un programa de millorament genètic de la pruna japonesa.

L'objectiu d'aquesta col·laboració consisteix a obtindre varietats de pruna japonesa d'alta qualitat organolèptica i bona postcollita que permeten diversificar la producció fruitera.

La Universitat de Xile té quinze anys d'experiència en millora de la prunera i ha produït noves varietats que estan competint de manera molt avantatjosa en el mercat internacional a causa de la seua qualitat organolèptica i les bones aptituds postcollita.

A la Comunitat Valenciana no es disposa de programes de millora d'aquesta espècie pels quals s'obtinguen varietats que s'adapten a les característiques climatològiques pròpies d'aquesta àrea altament afectada pel canvi climàtic.

En aquest sentit, a través d'aquest acord, que té una vigència de quatre anys, es permetrà disposar d'alternatives per al sector productor en un context de canvi climàtic i alta competència internacional.