detall nota de premsa

La Conselleria d'Emergència Climàtica i Transició Ecològica reprén la segona part de les obres de la planta de transferència de Dolores

09/05/2021
La Conselleria d"Emergència Climàtica i Transició Ecològica reprén la segona part de les obres de la planta de transferència de Dolores

- La Conselleria de Transició Ecològica destina 2,3 milions d'euros al Consorci Vega Baja Sostenible de residus de la zona A6 per a aquesta mena d'actuacions
- La planta esdevindrà en 2021, segons les previsions, la primera instal·lació de gestió de residus domèstics totalment autoritzada de la història del Baix SeguraLa Conselleria d'Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica posa en marxa la segona part de les obres de construcció de la nova planta de transferència de Dolores, que d'acord al calendari previst, en 2021 esdevindrà la primera instal·lació de gestió de residus domèstics totalment autoritzada de la història del Baix Segura.

La Conselleria ha destinat una partida pressupostària de 2,3 milions d'euros al Consorci Vega Baja Sostenible de residus de la zona A6 per a aquesta mena d'actuacions, dins de la línia d'inversions al conjunt de consorcis per a millora d'instal·lacions, equips i serveis en matèria de gestió de residus. Un pressupost que enguany ha augmentat un 60 %, 1,46 milions d'euros respecte a l'exercici passat.

Les obres de Dolores, després dels procediments de licitació corresponents segons la normativa de contractes, encaren la segona fase ara. La intenció del Consorci i de la Generalitat, a través de VAERSA, és que la infraestructura estiga a la disposició dels municipis del Consorci aquest 2021, amb l'objectiu de poder donar-los un servei de descàrrega dels residus domèstics com més prompte millor, tant per als residus mesclats, com per a algunes fraccions de recollida separada.

La consellera d'Agricultura, Mireia Mollà, ha posat en relleu "que hem de posar en marxa aquesta instal·lació com més prompte millor per a obrir una nova finestra d'oportunitat en els ajuntaments del Baix Segura amb l'objectiu que puguen optar amb garanties a les màximes quantitats possibles dels nous fons de reconstrucció de la UE, que ja tenim i que vindran en els pròxims exercicis a la Comunitat Valenciana, per a la millora de la gestió de residus domèstics, segons els nous paràmetres de l'economia circular marcats per la UE."

Per la seua banda, el director general de Qualitat i Educació Ambiental, Joan Piquer, ha assenyalat que la instal·lació serà "fonamental per a la millora de les recollides separades de qualitat en origen als municipis del consorci".

Així mateix, ha expressat que l'objectiu és "ajudar els ajuntaments a posar en marxa nous serveis de recollida separada d'alta eficiència, com la recollida separada porta a porta de bioresidus o l'increment de les recollides selectives d'envasos", entre altres.

La instal·lació disposarà de tres tremuges de descàrrega separades, de manera que, a criteri del consorci i dels ens consorciats, podrà rebre de manera separada diverses fraccions de residus. Així mateix, també es disposarà d'un equip compactador per a residus voluminosos.

A més de la inversió de l'obra de la planta de transferència de Dolores, es preveu que l'aplicació pressupostària de 2021 de la Generalitat puga servir per a desenvolupar altres obres en el consorci, com ara la millora i la construcció d'alguns ecoparcs fixos al Baix Segura, qüestió que el Consorci està pendent de concretar.

Arxius relacionats