detall nota de premsa

Desenvolupament Rural destina 250.000 euros a programes educatius, de formació i divulgació per a estratègies de dinamització agroecològiques

25/02/2021

- Les subvencions estan dirigides a entitats associatives agràries, fundacions i empreses del sector agroalimentari que incentiven el consum ecològic i responsable


La Conselleria d'Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica destina un total de 250.000 euros a la subvenció d'ajudes destinades a programes i projectes educatius, i de formació i divulgació, per a estratègies de dinamització agroecològiques en l'àmbit de la Comunitat Valenciana.

Aquestes subvencions, publicades en el 'Diari Oficial de la Generalitat Valenciana' (DOGV), poden ser sol·licitades per entitats associatives agràries, associacions, fundacions i empreses del sector agroalimentari, que incentiven el consum ecològic i responsable.

Aquestes ajudes es divideixen en dues modalitats diferents: A i B.

Les subvencions per a la modalitat A tenen com a objecte promoure els processos educatius i les activitats pedagògiques per a treballar els objectius d'un consum ecològic i responsable, des de les institucions i en les institucions i centres educatius, públics o sostinguts amb fons públics.

De la mateixa manera, també busquen impulsar en l'alumnat, i en el conjunt de la comunitat educativa, coneixements, valors i actituds amb capacitat de generar una cultura del consum ecològic i compromesa amb la lluita contra el canvi climàtic, a més de fomentar la transició cap a un nou model agroalimentari incloent, equitatiu i sostenible.

Per la seua banda, les subvencions de la modalitat B pretenen afavorir accions de sensibilització orientades a la conservació dels recursos fitogènics en el camp, la recuperació de les varietats tradicionals valencianes i la seua divulgació entre la ciutadania, en consonància amb el Pla de diversitat agrària valenciana.

Concretament, per al finançament de projectes dins de la modalitat A, es destinaran un total de 175.000 euros, mentre que dins de la modalitat B el pressupost ascendeix a 75.000 euros.

El termini per a presentar les sol·licituds és de 20 dies hàbils a comptar de l'endemà de la publicació en el 'Diari Oficial de la Generalitat Valenciana'.

Per a més informació sobre la concessió d'aquestes ajudes, cal veure el DOGV: consulteu ací i en consulteu ací.