detall nota de premsa

Agricultura aprova ajudes de prop de 4 milions d'euros per al desenvolupament de nous projectes que reforçaran el lideratge de l'aqüicultura valenciana

13/01/2021

- La consellera d'Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica, Mireia Mollà, subratlla el "valor estratègic de primer ordre que tenen aquestes subvencions per a un sector capdavanter"
- Les més de deu empreses que es dediquen a la cria de peixos i altres espècies han fet que la Comunitat Valenciana esdevinga la productora més important, dins d'aquesta modalitat, de tot el territori espanyolLa Conselleria d'Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica acaba d'aprovar ajudes per al foment d'aqüicultura sostenible a la Comunitat Valenciana amb caràcter pluriennal i per valor de quasi 4 milions d'euros: 2 milions per a aquest exercici i 1,8 per a l'any que ve.

A través d'aquestes subvencions, que s'inscriuen en el paquet destinat al capítol pesquer, l'import global del qual per a 2021 ascendeix a 8,8 milions, se sufragaran dos projectes ambiciosos que ja compten amb l'autorització pertinent, que consisteixen en la construcció de dues granges marines, una de les quals s'instal·larà a Sagunt i l'altra, al Campello.

La primera es dedicarà a la cria de l'orada i el llobarro, mentre que la segona, a més de les dues espècies esmentades, inclourà també la criança i el desenvolupament de reig i cèrvies.

Aquesta classe d'ajudes cobreix, generalment, el 30 % de la inversió que s'escomet si l'empresa que la fa és de gran dimensió i costeja el 50 % del projecte si la firma que el materialitza és de grandària més reduïda.

La consellera d'Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica, Mireia Mollà, ha remarcat "l'indubtable valor estratègic que té aquest suport financer per part de l'Administració autonòmica a un sector capdavanter, que compta, a més, amb unes perspectives de futur excel·lents".

Efectivament, les més de 10 empreses que es dediquen a la cria de peixos marins, o d'altres espècies ?com l'anguila, la truita, la clòtxina o l'ostra?, han fet que la Comunitat Valenciana esdevinga la productora més important dins d'aquesta modalitat de tot el territori espanyol. La producció valenciana se situa actualment entorn de les 18.000 tones.

"Aquestes dues noves iniciatives que es posaran en marxa ?ha apuntat el director general d'Agricultura, Ramaderia i Pesca, Antonio Quintana? ens permetran reforçar aquesta posició de lideratge que ostenta l'aqüicultura valenciana en l'àmbit estatal, la qual cosa té una importància enorme perquè es tracta d'un col·lectiu en auge que proporciona ocupació i riquesa i complementa, al mateix temps, les necessitats d'abastiment de peix".

La consellera ha aprofundit en el fet que "la pesca extractiva, que és un sector fonamental que té tot el nostre suport, es troba actualment en nivells de rendiment elevats i suporta també les restriccions imposades per la Unió Europea, de manera que l'aqüicultura constitueix una alternativa creixent per a un país deficitari de peix com el nostre i que es veu obligat a recórrer a les importacions".