detall nota de premsa

El Consell impulsa una solució al risc d'afonament del Barranc de Caraïta sobre les vivendes de Benillup

07/03/2018
El Consell impulsa una solució al risc d"afonament del Barranc de Caraïta sobre les vivendes de Benillup

La Conselleria d'Agricultura, Medi Ambient, Canvi Climàtic i Desenvolupament Rural ha decidit impulsar una solució al risc d'afonament de la vessant del Barranc de Caraïta sobre algunes vivendes del nucli urbà de Benillup.

En una reunió mantinguda este matí pel director general de Medi Natural i Avaluació Ambiental, Antoni Marzo, amb representants de l'ajuntament de la localitat i de la Confederació Hidrogràfica del Xúquer, -en la que s'ha disculpat l'assistència de la Diputació d'Alacant-, s'ha traçat el full de ruta de les accions que es realitzaran per a, de manera coordinada i integral, resoldre la situació.

Per part de la conselleria s'encarregarà un projecte tècnic, que constaria d'un estudi geotècnic en profunditat de la zona, les conclusions del qual determinaran el tipus d'actuació, i proposarà un marc de col·laboració en forma de conveni, que comprenga totes les accions que es requerisquen i les responsabilitats de les quatre administracions.

Es dóna resposta així al compromís assumit per la consellera d'Agricultura, Medi Ambient, Canvi Climàtic i Desenvolupament Rural, Elena Cebrián, en Les Corts Valencianes per a donar un impuls i promoure les conversacions i reunions necessàries per a donar una solució definitiva a este problema.

El municipi de Benillup es troba afectat per una acció erosiva provocada per la proximitat al nucli urbà del barranc de Caraïta, que es veu progressivament agreujada en cas de pluges torrencials.

Arxius relacionats