detall nota de premsa

Agricultura i Medi Ambient licitarà les obres del marge esquerre del posttransvasament Xúquer-Vinalopó

15/02/2016
Agricultura i Medi Ambient licitarà les obres del marge esquerre del posttransvasament Xúquer-Vinalopó

El secretari autonòmic de Medi Ambient i Canvi Climàtic, Julià Álvaro, ha anunciat que la conselleria licitarà en el segon semestre d'enguany les obres del marge esquerre del posttransvasament Xúquer-Vinalopó.

En una reunió amb la Comunitat de Regants del Baix Vinalopó i acompanyat pel director general de l'Aigua, Manuel Aldeguer, Álvaro ha informat que el projecte per a posar en marxa les obres del posttransvasament en el marge esquerre està aprovat i que en breu es complirà el tràmit administratiu de traure'l a exposició pública per a poder fer al·legacions.

Una vegada tancat el termini d'al·legacions i estudiades, se sol·licitaran les corresponents autoritzacions de caràcter ambiental i s'espera que isca a licitació i puguen iniciar-se les obres a partir del mes de juny. Julià Álvaro ha expressat als regants la voluntat de la conselleria d'iniciar les obres a la major brevetat que permeta la legislació degut a la situació d'extrema escassetat hídrica que existeix en la zona.

Així mateix, el secretari autonòmic també s'ha reunit amb la Comunitat General d'Usuaris de l'Alt Vinalopó, dels que ha atés la preocupació per l'estat dels aqüífers, que donen servei de reg a 17.000 hectàrees de cultius, i l'elevat cost econòmic que suposa l'extracció de l'aigua per bombament.

Energia fotovoltaica per a pous de reg

Respecte d'això, Julià Álvaro ha indicat als regants que la conselleria prepararà un pla integral per a la implantació de l'energia fotovoltaica per al funcionament dels motors de les bombes dels pous de reg, a fi de minoritzar l'impacte del cost energètic en la renda dels agricultors.

A més, ambdós representants de la conselleria també s'han reunit amb la Junta Central d'Usuaris del Vinalopó, amb els quals han analitzat el funcionament de la gestió del posttransvasament.

El secretari autonòmic ha recordat, així mateix, que divendres que ve està prevista a Alacant la constitució d'una mesa interdepartamental del Consell, presidida pel president, Ximo Puig, per a abordar d'una manera transversal i integral els problemes que pateix actualment el nostre territori a causa de la sequera.

Arxius relacionats