Agenda set-oct

Actualitat

Transició Ecològica introdueix 12 polls d’àguila pescadora nous al Parc Natural de la Marjal de Pego-Oliva

  • Les últimes parelles valencianes d’aquesta espècie es van refugiar a la Marina entre els anys setanta i principis dels huitanta
  • A més de la seua recuperació, el projecte pretén facilitar la connexió entre les poblacions de Balears i Andalusia
Transició Ecològica introdueix 12 polls d’àguila pescadora nous al Parc Natural de la Marjal de Pego-Oliva

Agricultura inicia la campanya contra el mosquit tigre amb la tècnica d’esterilització que en redueix les poblacions a un màxim del 80 %

  • Es tracta d’un mètode respectuós amb el medi ambient i la salut de les persones en la lluita contra plagues
  • Paterna s’uneix a altres experiències pilot a la Ribera Baixa i la Plana de Castelló
Agricultura inicia la campanya contra el mosquit tigre amb la tècnica d’esterilització que en redueix les poblacions a un màxim del 80 %

Transició Ecològica sol·licita al Govern central una ampliació de 30 milions d’euros de les ajudes a l’autoconsum

  • La Conselleria també fa un encàrrec a Vaersa per a accelerar el pagament dels expedients, després de complir les últimes fites de control

novetats

Medi Natural

Ves enrere Nous procediments per a la reserva d'acampada d'una o més persones, sense superar un màxim de deu i de sol·licitud per a la pràctica de bivac en terreny forestal

Nous procediments per a la reserva d'acampada d'una o més persones, sense superar un màxim de deu i de sol·licitud per a la pràctica de bivac en terreny forestal

A conseqüència de la recent aprovació del Reglament de la Llei Forestal de la Comunitat Valenciana, s'han implementat dos procediments mitjançant la presentació de Declaració Responsable, que permeten la realització d'acampada des d'una fins a deu persones i la pràctica de vivac en terreny forestal.

La Declaració Responsable és un mecanisme que serveix per a agilitzar tràmits amb les administracions, ja que amb ella l'interessat pot realitzar una activitat de manera immediata, declarant que compleix les condicions que la regulen.

No requereix esperar a rebre una resolució d'autorització. L'administració pot revocar el permís per a efectuar si es comprova algun incompliment de les condicions establides.

Respecte al procediment de reserva d'acampada, s'ha habilitat el Portal de Reserva d'Acampada, dissenyat per a facilitar la reserva a les zones d'acampada de la Comunitat Valenciana. Ha sigut supervisat pel Servei d'Ordenació i Gestió Forestal.

El procés de reserva és intuïtiu i s'ha realitzat de manera que siga accessible a tots els usuaris.

És precisa la seua utilització per a ocupar les zones d'acampada de la Comunitat Valenciana gestionades directament per la Conselleria competent en matèria de medi ambient, per a una o més persones, sense superar un màxim de deu.

El Portal de Reserva d'Acampada presenta les característiques següents:

  • Senzillesa: els usuaris poden triar la província (Alacant, Castelló o València), i explorar fàcilment entre les diferents zones d'acampada disponibles, veure detalls de cadascuna i realitzar la reserva.
  • Personalització: en el procés de reserva, els usuaris poden filtrar segons les seues preferències, com a ubicació geogràfica i duració de l'estada.
  • Informació Completa: el portal també inclou informació detallada sobre senderes o punts d'interés pròxims, la ubicació exacta de cada zona d'acampada, les característiques de l'accés a aquesta, els serveis que posseeixen, així com la normativa d'acampada.
  • Temps Real: el sistema de reserva permet veure en temps real el nombre de places disponibles, ja que està limitada la quantitat de visitants permesos en cada zona a cada moment.

La posada en marxa d'aquest innovador portal pretén agilitzar el procés de reserva de places en zones d'acampada alhora que s'assegure que l'acampada es realitza de manera sostenible, es conserva el patrimoni natural i no es compromet la salut dels ecosistemes.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vista del Nou Portal de Reserva d'Acampada

Publicador de continguts

T'interessa

Multimèdia

Protocol de tractament de residus domèstics

Enllaços