Logo Generalitat


Mollà: 'Els elements de tensió no han ajudat mai a millorar la gestió de l'aigua, és el moment de construir sobre la base de l'acord'

  • La consellera d'Agricultura i Transició Ecològica participa a Alacant en les jornades 'El futur de l'aigua'
  • Mireia Mollà assenyala que 'la reutilització i la dessalinització si no són un recurs per als agricultors, no són una bona política'

(23/11/2021) - La consellera d'Agricultura i Transició Ecològica participa a Alacant en les jornades 'El futur de l'aigua'
- Mireia Mollà assenyala que "la reutilització i la dessalinització si no són un recurs per als agricultors, no són una bona política"La consellera d'Agricultura i Transició Ecològica, Mireia Mollà, ha indicat que "els elements de tensió no han ajudat mai a millorar la gestió de l'aigua; és el moment de construir sobre la base de l'acord".

Mollà ha participat aquest dimarts en la taula titulada 'És possible un pacte d'Estat per a adaptar la política de l'aigua al canvi climàtic?', dins de la segona jornada dedicada al futur de l'aigua, que té lloc al Museu d'Art Contemporani (MACA) d'Alacant.

"Cal obrir el prisma, veure quins són els recursos de l'aigua, preveure inversions que han de ser més elevades i fer una planificació", ha argumentat. A més, s'ha referit a les alternatives de gestió i ha assenyalat que "la reutilització i la dessalinització si no són un recurs per als agricultors, no són una bona política".

La consellera ha reconegut que intentar arribar a un pacte d'Estat sobre l'aigua pot provocar "frustració" i ha advocat per "discutir les polítiques d'Estat de l'aigua des del diàleg i l'aval tècnic".

Els fons NextGeneration ens han obert una finestra d'oportunitats, ha recalcat la consellera, i ha posat com a exemple el projecte de les depuradores de Rincón de León i Monte Orgegia, a Alacant, que permetran reutilitzar per al reg entre 22 i 24 hectòmetres cúbics anuals d'aigua.


Pàgina web: https://www.gva.es

Inici | Mapa Web | Accessibilitat