Notícies

Ves enrere Més de 500 translocacions amb 70 espècies de flora protegida, entre 1992 i 2018

Més de 500 translocacions amb 70 espècies de flora protegida, entre 1992 i 2018

L'equip de flora amenaçada del CIEF ha dut a terme 529 translocacions, amb 70 espècies terrestres de flora valenciana protegida per l'Orde 6/2013. Les dades corresponen al període entre 1992 i 2018, analitzades de manera exhaustiva en l'Informe técnico 2020. Translocaciones de flora terrestre protegida valenciana. 1992-2018, que s'acaba de publicar.

 

Les translocacions consisteixen en la implantació de material vegetal en el medi natural, a través de plantacions o sembres. Tenen una importància fonamental en la millora de l'estat de conservació de la flora valenciana amenaçada.

En conjunt, entre 1992 i 2018 s'han utilitzat en les translocacions més de 86000 plantes i més de tres milions i mig de llavors. El 58% s'ha fet amb flora terrestre catalogada en perill d'extinció, el 16% amb vulnerable, el 14% amb protegida no catalogada i la resta amb vigilada. El 75% de les accions es poden considerar translocacions de conservació, és a dir, amb l'objectiu principal de millorar l'estat de conservació d'una espècie localment o global. La resta, principalment, s'inscriuen en projectes de restauració d'hàbitats.

El material de reproducció (llavors, bulbs, esqueixos...) necessari per dur a terme els treballs es recol·lecta de manera que represente, en la mesura del possible, la major variabilitat entre les poblacions silvestres. Per la recol·lecció i conservació de germoplasma i la producció de planta, en les instal·lacions del CIEF, es segueixen els protocols descrits en el Manual para la conservación de germoplasma y el cultivo de la flora valenciana amenazada.

Durant tot el període s'ha treballat també en coordinació amb actors externs, com ara entitats conservacionistes, la qual cosa ha permès eixamplar els objectius del programa.

Twitter