Notícies

Ves enrere El CIEF col·labora amb el projecte TRAIN#ER per a detectar les necessitats de formació en restauració ecològica en l'àmbit internacional

El CIEF col·labora amb el projecte TRAIN#ER per a detectar les necessitats de formació en restauració ecològica en l'àmbit internacional


 

Identificar les necessitats de formació en restauració ecològica per a dissenyar programes de capacitació efectius, dins d'un marc general internacional que garantisca la qualitat de la gestió. Esta és una de les principals accions del projecte TRAIN#ER, liderat i coordinat per la Society for Ecological Restoration, SERE, i que compta amb la col·laboració de la Conselleria d'Agricultura, Medi Ambient, Canvi Climàtic i Desenrotllament Rural, Generalitat Valenciana, a través del CIEF. Participen també altres entitats com la Universitat d'Alacant, Hochschule Anhalt, Jihoceska Univerzita V Ceskych Budejovicich i Stiftelsen Norsk Institutt For Naturforskning – NETA, Senter For Opplæring I Anleggsgartnerfaget i Nature Conservation Agency of the Czech Republic.

El projecte TRAIN#ER, o Erasmus TRAINER, treballa per a aconseguir un model compartit de necessitats de formació professional en Restauració Ecològica (ER) basat en una anàlisi comuna de la producció i ús del coneixement en els països participants i una definició final conjunta de recomanacions. Es va iniciar el passat mes de març i té una duració d'un any aproximadament.

El projecte, en el que participen organitzacions d'uns quants països europeus com Espanya, Alemanya, República Txeca i Noruega, pretén identificar les persones productores/usuàries del coneixement i definir les seues interaccions, descrivint el tipus de coneixement disponible i demandat i els canals d'informació que cada sector i professional utilitza actualment i podrà utilitzar en el futur.

En aquest sentit, es pretén a més, detectar bretxes en la producció i transferència de coneixement i contribuir a dissenyar programes de formació professional efectius que integren les especificitats dels diferents sistemes socioecològics, les habilitats científiques i tècniques, incloent-hi les barreres idiomàtiques i culturals, dins d'un marc general que garantisca la qualitat de la gestió.


 

Accions del projecte TRAIN#ER

La primera de les accions que ha posat en marxa el coordinador del projecte, SERE, ha sigut una enquesta especialitzada realitzada en els quatre països participants, com a canal per a captar les necessitats de formació. Així mateix, per al conjunt D'està actiu també aquest qüestionari [ https://www.surveymonkey.com/r/3QQRTN5 ]. A més, s'ha constituït un grup de discussió en els quatre països i en el context europeu sobre Formació Professional per a professionals de la restauració ecològica.

Com a resultat d'aquestes accions es pretén crear un esquema d'un model comú de formació en ecologia de la restauració i les conclusions s'arreplegaran en un informe que, contindrà, d'una banda, els resultats del taller d'intercanvi de coneixements i d'un altre, els resultats i recomanacions sobre les necessitats de formació en restauració ecològica en un manuscrit per a un article científic.

Twitter