Notícies

Ves enrere 13a Conferència Europea sobre Restauració Ecològica, SER Europe 2022

13a Conferència Europea sobre Restauració Ecològica, SER Europe 2022

Els pròxims 5 al 9 de setembre se celebra a Alacant la 13a Conferència Europea sobre Restauració Ecològica organitzada per la Societat per a la Restauració Ecològica, SER Europe, amb la col·laboració de la Universitat d'Alacant. Es tracta de la cita de referència en el camp de la restauració ecològica, en la que participarà activament el Centre per la Investigació i l'Experimentació Forestal. Durant una setmana i davall el paraigües de SERE 2022, les persones allí reunides avaluaran els avanços recents en la teoria i la pràctica de la restauració ecològica i discutiran les prioritats futures.


 

Curs pre conferència: Introducció a la Bioenginyeria de Sòls i Aigües per a la restauració ecològica

El CIEF col·labora amb l'AIPIN (Associació Italiana d'Enginyeria Naturalista), l'EFIB (Federació Europea de Bioenginyeria del Sòl) i AEIP (Associació Espanyola d'Enginyeria del Paisatge) en el curs que tindrà lloc abans de la conferència SERE 2022, el dia 5 de setembre i que porta per títol Introducció a la Bioenginyeria de Sòls i Aigües per a la restauració. La bioenginyeria és una disciplina que combina tecnologia amb biologia, fent ús de plantes natives i comunitats vegetals com a material de construcció i control d'erosió en ambients degradats.

L'objectiu d'aquest curs, impartit entre d'altres pel tècnic del CIEF, Daniel Arizpe, és introduir el públic en les tècniques de Bioenginyeria del sòl. La formació tindrà una duració de 8 hores i estarà dividida en dues parts, una primera dedicada a la teoria mentre que en la segona part es realitzarà un taller pràctic en què les persones participants construiran maquetes a escala 1:20 de les següents tècniques: prop de canyís viu, matalaf de raspall viu, garbera, mur de bressol de troncs amb vegetació i reixeta viva.

La ubicació del curs serà en la Seu Universitària Ciutat d'Alacant. Per a les inscripcions, que tenen un cost de 20 €, es pot visitar la pàgina de la conferència > www.sere2022.org

 

Presentació LIFE Teixeres a SERE 2022

D'altra banda, durant la conferència, el dimecres, 7 de setembre, Daniel Arizpe presentarà també el projecte LIFE Teixeres, en una ponència que portarà per títol "Conservation and Restoration of Mediterranean Taxus baccata Woods in southeastern Spain". El projecte LIFE Teixeres, iniciat en 2021, té per objectiu principal la millora de l'estat de conservació i de la capacitat de resiliència dels boscos mediterranis de teix en l'àmbit valencià, davant dels efectes adversos del canvi climàtic.


 

Twitter