l'IES Matilde Salvador

l'IES Matilde Salvador

La setmana del 16 al 22 de novembre l'IES Matilde Salvador ens hem adherit a la Setmana Europea per la Reducció de Residus (EWWR), per aquest motiu el centre ha preparat diverses accions per conscienciar a la comunitat educativa del problema originat per l'excessiva quantitat d'aquests.

Les accions més destacables fetes són:

  • ELABORACIÓ D'UNA VERMICOMPOSTERA. Aquest sistema de descomposició de la fracció orgànica ha estat elaborat per l'alumnat de 4t en el taller de tecnologia.

  • CARTELLS COMMEMORATIUS. Els grups de 1r d'educació visual i plàstica han dissenyat cartells per commemorar la setmana i han estat penjats en el rebedor de l'institut.

  • CREACIÓ D'UNA PIRÀMIDE DE SIERPINSKI. Els grups de tecnologia han elaborat una piràmide de Sierpinski amb llaunes de refrescos per visibilitzar la gran quantitat d'aquests objectes emprats en la nostra societat.

  • DISSECCIÓ D'UNA BOSSA DE FEM. Dins del projecte "recicla amb els cinc sentits" l'alumnat de 1r ESO han fet un taller de dissecció d'una bossa de fem i han pogut comprovar la necessitat de separar i com de lluny estem de la situació ideal en aquest camp.

  • SCRABBLE. L'alumnat d'iniciativa emprendedora han realitzat un Scrabble sobre sostenibilitat ambiental i social amb residus.

  • XARRADA RECIPLASA. L'alumnat de 4t i batxillerat tecnològic ha escoltat una xarrada a càrrec del Director tècnic de Reciplasa, Fernando Albarrán, del cost que suposa la gestió dels residus en la nostra ciutat.

CIPFP Canastell

CIPFP Canastell

El dimecres 13 de novembre es va presentar i va iniciar la promoció de la Setmana Europea de Prevenció de Residus del 16 al 24 de novembre de 2019.
El CIPFP Canastell ha participat amb sis accions.
 
ACCIÓ 1: Menjar solidari.
ACCIÓ 2 Reciclatge en cuina i jardi.
ACCIÓ 3: Menys desaprofitaments.
ACCIÓ 4: Canvi d'hàbits.
ACCIÓ 5: Menys micro plàstics.
ACCIÓ 6: Etiquetes d'aliments.
La campanya informativa ha consistit en la distribució i col·locació de cartells a l'entrada i en les zones comunes de pas del centre educatiu, perquè tots els integrants de la comunitat escolar estigueren informats que s'anaven a realitzar diferents activitats i, d'aquesta manera, prengueren consciència de la importància de reduir la producció de residus. En aquesta activitat va participar un grup dels alumnes de 2n de Salut Ambiental.
 

La Marina de Valencia

La Marina de Valencia

Presentem la proposta inscrita en la Setmana Europea de Prevenció de Residus (EWWR) European Week for Waste Reduction de La Marina de València amb el projecte artístic ASPHYXIA de Yasmina Benabdelkrim i Arcin Sagdic.


La proposta consta d'una performance, escultura, pintura i fotografia per a alertar del problema del plàstic. Com si es tractara d'una distopia, aquesta representació visual mostra com, a través de l'evolució, es crea una nova espècie a base de microplásticos, fruit de l'abús que pateix la Terra per part dels éssers humans.

SAGGAS, Planta de Regasificació de Sagunt.

SAGGAS, Planta de Regasificació de Sagunt.

Amb motiu de la Setmana Europea de Prevenció de Residus European Week for Waste Reduction compartim la proposta de la empresa SAGGAS, Planta de Regasificació de Sagunt.


Una jornada de portes obertes, on els més xicotets van dibuixar les coses que podem fer per a reduir els residus de l'esmorzar. Va ser un dia lliure d'envasos de plàstic, amb material compostable i residus reciclables 100%.

Fundació Oceanografic

Fundació Oceanografic

L' Oceanogràfic València i les/els alumnes del Club de Windsurf Hispà Francés de València "es van aliar amb el vent" per a netejar la platja del Puig, entorn natural en el qual aquests adolescents naveguen setmanalment.


Unes 200 persones van acudir a l'esdeveniment que va consistir en una xarrada de sensibilització per a fomentar la reducció de residus en la nostra vida quotidiana i en la posterior neteja de la platja, amb la finalitat de preparar-la per a soltar a una tortuga boba, procedent de l'ARCA del Mar del Oceanogràfic. Pumping (remar, bombar, en l'argot windsurfista) va ser el nom triat per a aquesta tortuga marina que, com en la majoria de les tortugues ingressades en l'ARCA, havia ingerit plàstics.


Amb aquest xicotet gest, la Fundació Oceanogràfic i el Club de Windsurf Hispà-Francés en col·laboració amb l'APA del Liceu, se sumen a la Setmana Europea de la Prevenció de Residus 2019 European Week for Waste Reduction.


Per un mar sense plàstics.

Video Fundación Oceanogràfic