Visualització de contingut web

Comprendre el canvi climàtic

El quint informe realitzat pel Panel Intergovernamental d'Experts sobre Canvi Climàtic (IPCC) es publicarà de manera oficial esta tardor. Les primeres dades que van coneixent-se'n aclarixen qualsevol dubte sobre les dimensions del problema que suposa el canvi climàtic per a la vida en la Terra. Hi ha un desafiament que no es pot eludir i que a estes altures passa per l'adaptació i la mitigació.

També la recent aprovació de l'Estratègia Valenciana davant del Canvi Climàtic 2013-2020 mostra de manera organitzada i sistematitzada el camí que ha de seguir la societat valenciana per a fer front a la mitigació i adaptació al canvi climàtic, a través de 100 mesures proposades.

Encara que este assumpte va calant cada vegada més com a preocupació en la societat, encara estem lluny de convertir eixa preocupació en accions, degut en part a la complexitat d'este fenomen, de les seues causes i les seues repercussions, però també a la reconeguda dificultat per al canvi d'hàbits de les persones.

A fi de facilitar la comprensió d'este fenomen i que des del coneixement d'este es construïsquen propostes per a la sensibilització i acció, el Centre d'Educació Ambiental de la Comunitat Valenciana ha elaborat i editat un material educatiu en format de fitxes per a treballar a l'aula, dirigit al sector educatiu de la Comunitat Valenciana. Estes fitxes corresponen a senzills experiments relacionats amb diferents conceptes i idees que contribuïxen a entendre millor el canvi climàtic.

Per a qualsevol consulta sobre este material pots enviar un correu al CEACV ceacv@gva.es.

Equip tècnic en educació ambiental del CEACV.