detall nota de premsa

Les plaques fotovoltaiques en les depuradores de l'EPSAR cobreixen 18.533 m2 i redueixen 2.200 tones de CO2 a l'any

03/04/2021
Les plaques fotovoltaiques en les depuradores de l"EPSAR cobreixen 18.533 m2 i redueixen 2.200 tones de CO2 a l"any

- L'Entitat Pública d'Aigües Residuals, dependent de la Conselleria de Transició Ecològica, inverteix més de 4 milions d'euros a equipar les seues instal·lacions amb energia renovable
- L'EPSAR té previst estendre el subministrament renovable al conjunt de les seues instal·lacions de sanejament i depuració en línia amb els objectius de descarbonització que impulsa la ConselleriaLes plaques fotovoltaiques en les plantes depuradores de l'Entitat Pública de Sanejament i Aigües Residuals (EPSAR), dependent de la Conselleria d'Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica, cobreixen ja 18.533 m2 de les seues instal·lacions.

L'Entitat ha invertit més de 4 milions d'euros a instal·lar energia renovable en la meitat de la superfície que integra la primera fase del pla de descarbonització. Un cost amortitzable que permetrà reduir la factura energètica en 390.000 euros a l'any, a més del benefici ambiental que suposa la reducció de 2.193 tones de CO2 a l'any: l'equivalent a les emissions que generen 1.500 cotxes en un any.

En termes de producció, la instal·lació, en servei juntament amb la que està prevista en la primera fase, s'estima en 4.874.622 kWh/any, que representa el consum energètic anual de 1.490 llars.

L'aposta per la introducció d'energies renovables per a alimentar les plantes de depuració i sanejament de la Comunitat Valenciana és una de les mesures específiques impulsades per la Conselleria que dirigeix Mireia Mollà per a millorar l'eficiència energètica, avançar en la neutralitat de l'Administració i donar suport a les estratègies de mitigació del canvi climàtic.

Mollà ha explicat que la planificació energètica renovable inclou estacions de nova construcció com per exemple Bétera o Novelda Montfort, però també a les obres de millora i renovació que s'estan desenvolupant en plantes ja existents com la de Villena.

La producció mitjançant plaques solars, sumada a l'aprofitament de recursos energètics obtinguts amb la cogeneració va suposar en 2019 un estalvi equivalent a l'energia elèctrica consumida per 10.988 llars o per un municipi de 27.470 habitants durant un any.

L'horitzó plantejat pretén estendre la instal·lació de renovables al total de superfície de les instal·lacions de depuració i sanejament de l'EPSAR que ascendeix a 106.905 m2 repartits en 485 estacions per tot el territori de la Comunitat Valenciana.


Mollà ha explicado que la planificación energética renovable comprende a estaciones de nueva construcción como por ejemplo Bétera o Novelda Monforte del Cid, pero también a las obras de mejora y renovación que se están desarrollando en plantas ya existentes como la de Villena.

La producción mediante placas solares, sumado al aprovechamiento de recursos energéticos obtenidos con la cogeneración supuso en 2019 un ahorro equivalente a la energía eléctrica consumida por 10.988 hogares o por un municipio de 27.470 habitantes durante un año.

El horizonte planteado pretende extender la instalación de renovables al total de superficie de las instalaciones de depuración y saneamiento de la EPSAR que asciende a 106.905 m2 repartidos en 485 estaciones por todo el territorio de la Comunitat Valenciana.

Arxius relacionats