detall nota de premsa

Emergència Climàtica aprova 12 plans locals nous de prevenció d'incendis forestals

04/03/2021

- Des de l'inici d'any s'han aprovat un total de 40 plans municipals de prevenció


La Conselleria d'Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica ha aprovat 12 plans locals de prevenció d'incendis forestals. Des d'aquest dijous València, Algemesí, Algimia de Almonacid, Borriana, Calp, Caudiel, Ludiente, la Pobla de Benifassà, Todolella, Vallibona, San Miguel de Salinas i Villargordo del Cabriel se sumen a la llista de municipis que compten amb aquesta eina de prevenció.

Aquesta dotzena de plans de prevenció avancen i consoliden l'impuls de la Conselleria per aquesta figura de protecció municipal. Des que va començar l'any, l'Administració autonòmica ha donat llum verda a 40 plans locals: 20 en el mes de gener, 18 al febrer i 12 en els quatre primers dies de l'actual mes de març.

El director general de Prevenció d'Incendis Forestals, Diego Marín, ha assenyalat que l'objectiu de 2021 "és aprovar més de 180 plans addicionals per a tancar l'exercici amb prop del 70 % dels municipis dotats amb aquest element de protecció".

L'agilitat en l'aprovació dels plans ?només en 2020 es va duplicar la xifra respecte al període 2007-2019? s'acompanya del suport a l'execució dels projectes amb una línia específica d'ajudes de mig milió d'euros per a afavorir-ne i fomentar-ne el desenvolupament.