detall nota de premsa

Agricultura dona suport a la reivindicació del sector valencià del cava perquè el Consell Regulador accepte la comercialització amb el nom Requena

10/02/2021

- La consellera Mireia Mollà anuncia que defensarà, tant davant del Ministeri com davant del mateix Consell, la petició dels elaboradors
- El secretari autonòmic d'Agricultura, Roger Llanes, i el director general de Desenvolupament Rural, David Torres, mantenen una reunió amb els principals responsables del col·lectiu de cavistes valenciansLa Consellera d'Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica, Mireia Mollà, ha anunciat que la Generalitat defensarà que el cava valencià puga comercialitzar-se sota el nom Requena ?únic terme municipal autoritzat per a l'elaboració d'espumosos a la Comunitat Valenciana?, per a continuar així amb el suport a la reivindicació del sector enfront de la postura actual del Consell Regulador de la Denominació d'Origen Protegida (DOP) Cava i el Ministeri d'Agricultura.

"Les raons que esgrimeixen els elaboradors valencians de cava per a defensar l'ús del nom de Requena en les botelles que comercialitzen ens pareixen sòlides i justes ?manifesta Mollà? i per això compartim el seu punt de vista i seguirem defensant-lo davant del Consell Regulador i el Ministeri".

La consellera va afegir que "continuem en la cerca d'una solució raonable a partir del diàleg entre les parts a fi de proporcionar una resposta satisfactòria a les demandes justes del cava de Requena".

Aquest posicionament per part de la Conselleria junt amb el sector valencià del cava es produeix després de la reunió que han mantingut el secretari autonòmic d'Agricultura, Roger Llanes, i el director general de Desenvolupament Rural, David Torres, amb els representants de l'Associació d'Elaboradors del Cava de Requena.

"Durant aquesta trobada ?explica Llanes? els portaveus del col·lectiu de cavistes valencians ens han deixat clar, de manera unànime, que l'ocupació del terme Requena és una qüestió irrenunciable i entenem i compartim les seues motivacions, perquè es basen en la necessitat de mantindre, coste el que coste, un prestigi de marca guanyat a pols durant anys".

El debat entorn de l'ús del nom de Requena en la comercialització dels seus espumosos sorgeix arran del procés de zonificació propugnat pel Consell Regulador de la DOP, un procés que afecta totes les zones d'Espanya que compten amb autorització per a elaborar aquesta classe de vins.