detall nota de premsa

Cooperatives i entitats agràries presenten l'Aliança per una Agricultura Sostenible

10/02/2021
Cooperatives i entitats agràries presenten l"Aliança per una Agricultura Sostenible

- ASAJA, UPA, Cooperatives Agroalimentàries, FEPEX i AEAC s'uneixen en la iniciativa que defensa la producció sostenible en termes econòmics, socials i mediambientals
- La consellera Mireia Mollà destaca els elevats estàndards que caracteritzen la producció agroalimentària a la Comunitat i apunta el punt d'inflexió de les estratègies europees en matèria agràriaLa Conselleria d'Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica ha mantingut una reunió amb l'Aliança per una Agricultura Sostenible (ALAS), una plataforma impulsada per ASAJA, UPA, Cooperatives Agroalimentàries, FEPEX i AEAC, que agrupa les persones productores del sector primari, les indústries agroalimentàries i les cooperatives.

En la trobada de presentació, ALAS ha exposat els principis de la iniciativa dedicada a la promoció d'una producció sostenible en termes econòmics, socials i mediambientals, que integre les noves tecnologies i respecte els criteris de conservació i protecció del medi rural.

La consellera, Mireia Mollà, i el secretari autonòmic d'Agricultura, Roger Llanes, han participat en la trobada amb el president d'ALAS, Pedro Gallardo; el president d'ASAJA, Cristóbal Aguado, i el director general de Fòrum Interalimentari, Víctor Yuste. Així mateix, representants d'altres entitats agràries, cooperatives, i indústries relacionades amb la producció agroalimentària han assistit de manera telemàtica.

Mireia Mollà s'ha referit al "punt d'inflexió per al futur de l'agricultura" que suposen les noves estratègies europees, com ara 'De la granja a la taula' o els ecoesquemes, una de les propostes que planteja la nova PAC que vincula el finançament amb la protecció i la conservació del sòl i la coberta vegetal, l'ús reduït dels productes fitosanitaris o la valorització energètica.

"La producció agrària s'ha revelat essencial durant l'estat d'alarma. Les persones han pres consciència del compromís del sector de la producció amb la casa comuna, amb la salut i el medi", ha assenyalat la consellera.

El president d'ALAS, Pedro Gallardo, ha defensat el reconeixement de l'agricultura com a desenvolupament econòmic i el caràcter essencial de la producció agrària, no només per a l'alimentació sinó també per a la creació de riquesa.

En aquesta línia, Mollà també ha apel·lat a la rendibilitat de les explotacions i ha exposat les línies obertes per la Conselleria per a definir i oficialitzar els costos de producció.

La titular d'Agricultura, finalment, ha coincidit en la importància de la transparència amb el consumidor. Un exercici de comunicació per a fer valdre "els elevats estàndards que caracteritzen la producció agroalimentària a la Comunitat Valenciana".

Arxius relacionats