Organismes

Portals

Vegetació

Vegetació

Bosc de ribera

Espècies forestals del bosc de ribera

   Vegetació general

Senillar y vegetació aquàtica en El Clot

 

 Fonamentalment es distingixen dos tipus de vegetació:

 

1 -Vegetació forestal

 

Sense cap dubte, la comunitat vegetal que més destaca en el conjunt dels ecosistemes del Clot, i la que imprimix major personalitat i bellesa al llac, és l'omeda, Acantho mollis-Ulmetum minoris.

 

El primitiu bosc d'oms va ser progressivament arrancat i aclarit, havent arribat fins a nosaltres només quatre fragments d'aquell bosc, que en alguns punts va ser reemplaçat per arbres exòtics (Robínia pseudoacàcia i Populus X canadensis) i en altres per espessos canyars.

 

L'any 1985 es va dur a terme una repoblació al Clot per a tornar-li la seua genuïna fisonomia forestal, procurant reproduir amb la major fidelitat possible les característiques de la seua flora i vegetació peculiars. Per a la reconstrucció de l'omeda van ser plantats més de tres-cents oms, i prop de seixanta 'llidoners' (Celtis australis) .

 

2 -Vegetació aquàtica:

 

Presència de jonqueres (Scirpetum compacto-littoralis) a la desembocadura de El Clot que estan adquirint major puixança cada any encara que actualment es presenten de manera fragmentaria.

 

En el bord del senillar es desenrotlla una jonquera que podria correspondre a un Cirsio-Holoschoenetum, però molt degradat. Habitualment, esta comunitat enllaça amb el matoll d'albarzers.

 

També es destaca la presència d'una comunitat de l'espècie aquàtica Najas marina.